Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 12-14 szál zöld spárga, 30 dkg aprófejű gomba, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 2 dkg vaj, só, bors, majoránna, petrezselyemzöld, 1 csomag szélesmetélt
Elkészítés A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni. Elkészítésükhöz elég, ha a szárakat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük, az alsó, fás rész magától letörik. Ezután 5-6 perc alatt sós-cukros vízben puhára főzzük. A puha spárgákat kivesszük a forró vízből, tálra tesszük és 2-3 cm-es darabokra felvágjuk.
A hagymát felkockázzuk, 1 ek olaj és 1 dkg vaj keverékén üvegesre pirítjuk. A megtisztított és feldarabolt gombákat a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük és puhára pároljuk.
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a kifőtt tésztát és ízlés szerint megsózzuk. Az így elkészített tésztát egy tálra halmozzuk, végül elrendezzük körülötte és rajta a zöldségeket. Forrón fogyasztjuk.
Tipp Kínálhatunk hozzá reszelt parmezánt.