Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg kicsontozott csirkecomb
2 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
majoránna
só
a tepsis körethez
50 dkg krumpli
2 db lilahagyma
20 dkg paradicsom
25 dkg gomba
1/2 zöld kaliforniai paprika
az öntethez:
5 evőkanál kakukkfüves olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
4 gerezd fokhagyma
provence-i fűszerkeverék
Elkészítés A sütés előtti estén a csirkecombokat a megmossuk, leitatjuk, és az áttört fokhagymával ízesített tejbe helyezzük, jól záródó dobozban a hűtőben állni hagyjuk. A sütés előtt a húst a tejből kiemeljük, megsózzuk, majoránnával megszórjuk, letakarva pihentetjük. 20 perc elteltével a combokat erős tűzön megkapatjuk, majd félretesszük.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a hagymát, a gombát és a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
Az öntetet az olajból, balzsamecetből, összezúzott fokhagymából elkészítjük, a fűszerkeverékkel ízesítjük.
Egy nagy tepsibe helyezzük a hússzeleteket, köréjük dobáljuk a zöldségeket, sózzuk, meghintjük az öntettel, majd alufóliával lefedve 200 fokon 45 percig pároljuk. Ha megpuhult a hús és a köret is, fólia nélkül tovább sütjük, amíg kissé megpirul.
Tipp: Azonnal fogyasztjuk, savanyúsággal kínáljuk.