Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tepertős batyu szilvalekvárral
2011.11.21

dsc06459-copy.jpgHozzávalók 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 kk cukor, 3-4 ek tej, 15 dkg darált tepertő, 8 dkg margarin (vagy zsír),  1 egész tojás, ízlés szerint só és őrölt feketebors, tejföl, a töltéshez nem túl híg szilvalekvár, a kenéshez 1 tojás sárgája

Elkészítés Az élesztőt cukros, langyos tejben (vagy vízben) felfuttatjuk. A lisztet, a tepertőt, a margarint (zsírt) összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, ízlés szerint sóval-borssal ízesítjük. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ezt fél órán át meleg helyen pihentetjük, utána gyúródeszkán fél cm vastagra, téglalap vagy négyzet alakúra kinyújtjuk. Egyforma négyzetekre vágjuk, mindegyikbe egy kk szilvalekvárt teszünk. A tésztalapocskák négy sarkát felhajtjuk középre és összenyomjuk. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tojássárgájával megkenjük. Meleg helyen újabb fél órán át állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp Más, pikáns ízű és nem híg lekvárral is készülhet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.