Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 szelet tengeri halfilé, só, 2 ek liszt, 2 ek olaj és 1 ek szójaszósz a sütéshez
A raguhoz 4 szelet bacon szalonna, 4 db újhagyma, esetleg 1 db póréhagyma, 8 db gomba, 2 db cukkíni, 8 szelet szárított paradicsom, 10-12 db kisebb paradicsom, 1 db lime leve, só, oregánó, zöldbors ízlés szerint
Elkészítés A zöldségragu elkészítése előtt a halat megmossuk, besózzuk, a sóban állni hagyjuk. A zöldségragut készítjük el először. Egy kevés olajon megolvasztjuk a kis darabokra vágott bacon szalonnát, az így képződött zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a nem túl vékony szeletekre vágott gombát, a cukkinit, a felaprított paradicsomokat. Megsózzuk, az oregánóval és a zöldborssal ízesítjük (aki sokkal csípősebben szereti, cayenne-i borsot vagy chilit is használhat), és az egészetnagy lángon (magas hőfokon), időnként kevergetve pároljuk-sütjük. A végén meglocsoljuk a lime levével, és még egyszer megforgatjuk. A tűzről a ragut levesszük, melegen tartjuk.
A besózott halat megtörölgetjük, liszttel megszórjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük, közben egy kevés szójaszósszal is megöntözzük.