Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Téli zöldségtál, Komától
2016.02.26

wp_20160222_4971.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1/2 kg krumpli

1/2 kg édesburgonya

2 db kis padlizsán

2 db cukkini

só, bors

4 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz

olaj a sütéshez

Elkészítés A padlizsánokat felkarikázzuk, besózzuk, 20 perc múlva papírtörlővel leitatjuk, és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kisütjük. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázva kevés olajon megpároljuk. A cukkiniket felkarikázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk.

A megfőtt és megpárolt zöldségeket egy nagy tepsibe terítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, zúzott fokhagymával megszórjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és forró sütőbe tesszük, kb. 15-20 perc alatt átsütjük. Tálaláskor a rántott padlizsánszeleteket a tál tetejére halmozzuk, azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.