Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1/2 kg krumpli
1/2 kg édesburgonya
2 db kis padlizsán
2 db cukkini
só, bors
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés A padlizsánokat felkarikázzuk, besózzuk, 20 perc múlva papírtörlővel leitatjuk, és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kisütjük. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázva kevés olajon megpároljuk. A cukkiniket felkarikázzuk és egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk.
A megfőtt és megpárolt zöldségeket egy nagy tepsibe terítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, zúzott fokhagymával megszórjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és forró sütőbe tesszük, kb. 15-20 perc alatt átsütjük. Tálaláskor a rántott padlizsánszeleteket a tál tetejére halmozzuk, azonnal fogyasztjuk.