Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
fél fej káposzta (kb. 40 dkg )
2 db sárgarépa
2 db alma
1 kis fej lila hagyma
2 dl joghurt
1 dl majonéz
1 citrom leve és reszelt héja
1 kk őrölt köménymag
1 kk vágott kaporlevél
só, bors
Elkészítés A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy nagy tálba téve besózzuk, tíz percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk. Ezután hozzáadjuk a szintén nagy lyukú reszelőn lereszelt, meghámozott sárgarépákat, az almákat és a megtisztított, reszelt lila hagymát.
Hozzákeverjük a joghurtot, majonézt, citromlevet, reszelt citromhéjat és a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Zárható tálban egy órán át hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.