Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Téli gyümölcsrizs
2012.01.19

gyumolcsrizs.jpgHozzávalók  4 személyre 4 adag tejberizs, vaníliapuding (pudingporból 3 dl tejjel és 2 ek cukorral)), 1 db banán, 1 db narancs, 4 szelet ananász (lehetőleg friss, de jó a konzerv is), 4 ek áfonyalekvár

Elkészítés A tejberizst elkészítjük és lehűtjük. A  vaníliapudingot megfőzzük és lehűtjük. A  gyümölcsöket feldaraboljuk.

Üvegtálkákat vagy üvegkelyheket veszünk elő, az aljukra pudingot kanalazunk, arra egy réteg narancs kerül, majd egy vastag réteg tajberizs következik. Erre banánkarikákat fektetünk, ananásszal folytatjuk, majd még egy réteg rizzsel. A tetejére öntsünk áfonyalekvárt, díszítsük ananásszal. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp Kínáljuk tejszínhabbal. A friss gyümölcsöket idény szerint variálhatjuk, de használhatunk befőtteket is. A gyümölcsrizst rakhatjuk egy nagy tálba is, akkor az adagokat egyenként kanalazzuk tálaláskor. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.