Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Télapó szelet
2012.12.06

telapo-2-0061.jpgHozzávalók 1 tepsihez  A tésztához 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 8 dkg cukor,1 kk szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja

A tetejére 3 tojás fehérje,10 dkg darált dió, 10 dkg cukor

Elkészítés A lisztet a szódabikarbónával együtt tálba szitáljuk, hozzádjuk a tojások sárgáját, a puha vajat és a cukrot, belereszeljük a citromhéjat és porhanyós tésztát gyúrunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a darált diót és a cukrot. A félig sült tésztát kivesszük a sütőből és rásimítjuk a felver cukros-diós tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A tepsiben hagyva kihűtjük, felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp Az igazi "télapós" hangulatot a dión és cukron kívül még narancs hozzáadásával is emelhetjük: reszeljük egy narancs héját is a felvert tojásfehérjébe és így kenjük a félig sült tésztára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.