Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes spagetti gombával és paradicsommal
2014.10.28

 firenze-2014-0031.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg-os csomag spagetti, 60 dkg gomba (vegyesen csiperke, shitake, rókagomba, vagy más egyéb fajta ízlés szerint), 20 dkg koktélparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejszín, só, bors, olívaolaj, a tetejére reszelt parmezán

Elkészítés A tésztát sós forró vízben feltesszük főni. Amikor kész leszűrjük, kevés olajjal meglocsoljuk, melegen tartjuk.

Ezalatt a fokhagymát összeaprítjuk, és kevés olívaolajon egy nagyobb serpenyőben 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot, pár perc alatt átsütjük.

Egy másik nagy serpenyőben a megmosott, feldarabolt gombákat olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, felöntjük a tejszínnel, pár perc alatt összefőzzük. A szószhoz hozzákeverjük a fokhagymás, sült paradicsomot és végül az egészet összekeverük a kifőtt tésztával.

Tipp Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.