Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg-os csomag spagetti, 60 dkg gomba (vegyesen csiperke, shitake, rókagomba, vagy más egyéb fajta ízlés szerint), 20 dkg koktélparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejszín, só, bors, olívaolaj, a tetejére reszelt parmezán
Elkészítés A tésztát sós forró vízben feltesszük főni. Amikor kész leszűrjük, kevés olajjal meglocsoljuk, melegen tartjuk.
Ezalatt a fokhagymát összeaprítjuk, és kevés olívaolajon egy nagyobb serpenyőben 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot, pár perc alatt átsütjük.
Egy másik nagy serpenyőben a megmosott, feldarabolt gombákat olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, felöntjük a tejszínnel, pár perc alatt összefőzzük. A szószhoz hozzákeverjük a fokhagymás, sült paradicsomot és végül az egészet összekeverük a kifőtt tésztával.
Tipp Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal.