Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg csirkemellfilé, 4 db sárgarépa, 15-20 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek mustár, 2,5-3 dl főzőtejszín, 1 kk majoránna, kevés frissen őrölt bors, néhány ágacska friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, 2-3 ek olaj
Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk (kb. 3x1 cm-es kis csíkokra), mustárral, kevés olajjal összekeverjük, majoránnával, zúzott fokhagymával és borssal megszórva 1-2 órára félretesszük.
A sütés előtt előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát felcsíkozzuk. A sárgarépákat meghámozzuk, majd burgonyahámozó segítségével keskeny, hosszú "metélteket" szeletelünk belőlük, hogy széles metélt tésztához hasonlítsanak.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a vöröshagymát üvegesre sütjük rajta, hozzáadjuk a pácolt csirkemellcsíkokat, fehéredésig sütjük, sózzuk, majd lefedve puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk. Hozzáadjuk a répacsíkokat és a mélyhűtött zöldborsót. Lefedjük és alacsony hőfokon néhány percig pároljuk, de ne főzzük túl a répát, maradjon roppanós, "al dente", pont, mint egy igazi olasz tészta! Ha kell, sózzuk meg ízlés szerint, vagy ha szaftosabban szeretjük, öntsünk alá kevés egy húslevest is (kockából).
Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt színes borssal, díszítsük rozmaringággal.
Tipp Fogyaszthatjuk sült krumplival vagy rizzsel körítve, de önmagában is megállja a helyét, mert a répa kiváló köret!