Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz 2 dl zöldséges alaplé (zöldségleveskockából), 1,5 dl tejszín, 1 ek mustár, 1 ek angol mustár (vagy dijoni magos mustár), 1 ek méz, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés A zöldségalaplevet lábosban felmelegítjük, belekeverjük a mustárokat, felforraljuk. Ekkor belekeverjük a mézet is, majd a tejszínnel elegyítjük, habverővel folyamatosan keverjük és tejföl sűrűségűre besűrítjük. Végül borssal ízesítjük.
Tipp A tejszínes mustármártás kiválóan illik sültek mellé, vagy saláták önteteként is felhasználhatjuk.