Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes lencseleves
2012.11.27

tejszines-lencseleves-0071.jpgHozzávalók 4 személyre 30 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1/2 kis zellergumó, 2-3 babérlevél, 30 dkg nyers füstölt tarja, 1 l húsleves alaplé (kockából is jó), só, bors, pici pirospaprika, 2 dl főzőtejszín, 1,2 ek ecet ízlés szerint, 2 ek olaj,  1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés A lencsét előző este bőséges mennyiségű hideg vízbe tesszük és reggelig áztatjuk (de legalább 3-4 órán át ázzon). A füstölt tarját egy lábosban annyi vízbe tesszük, hogy 1-2 ujjnyira ellepje és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük.(Ezt is megcsinálhatjuk előző nap).

A hagymát felkockázzuk és egy fazékban 2 ek olajon, pici sóval megdinszteljük. A lencséről leöntjük a maradék vizet és hozzáadjuk a hagymához, felöntjük a tarja főzőlevével (a túl sok zsírt előzőleg hidegen lekanalazhatjuk a tetejéről) és az alaplével. Csak akkor sózzuk meg, ha szükséges, mert a húslé sós! magyaros-csirkemellcsikok-es-tejszines-lencseleves-0141.jpgBorsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, és lefedve, a forrástól számítva 10 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellert, feldaraboljuk és a leveshez adjuk, fél óra alatt közepes erősségű fokozaton puhára főzzük. Ezután beletesszük a kanálnyi ecetet és hozzákeverjük a főzőtejszínt, végül belekockázzuk a főtt tarját  is.

Tipp Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.