Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejfölös szilvás gombóc
2012.09.09

tejfolos-szilvasgomboc-006.jpgHozzávalók 4 főre 1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 ek búzadara, 5 dkg vaj, 1 db tojás, kb. 1/2 kg magvaváló szilva, 3 dl tejföl, 2 ek kristálycukor, 2 ek porcukor, 1 késhegynyi fahéj, só

Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük. Összedolgozzuk a vajjal, tojással, darával és liszttel, megsózzuk és azonnal felhasználjuk.

Lisztezett táblán fél cm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es kockákra vágjuk és a kockák közepébe fél, vagy egész magozott szilvákat teszünk, fahéjjal megszórva. A  kockákat összefogjuk a sarkoknál és gombócokat formázunk belőlük, majd forró, sós vízben mindet kifőzzük. Akkor készültek el a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére (és ekkor még egyet forralunk az egészen).

Végül szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, tányérra tesszük, cukrozott tejföllel gazdagon meglocsoljuk, és porcukorral megszórjuk. Forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.