Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejfölös krumplileves
2016.08.23

tejfolos-krumpileves.jpg

Hozzávalók

0,5 kg krumpli

1 tk só

1-2 csipetnyi őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

0,5 hús- vagy zöldségleveskocka

2 ek liszt

3 ek olaj

kb. 2 dl tejföl

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Feltesszük főni, a mennyiségéhez képest kétszer annyi vízben, melyet sózunk, borsozunk. Hozzáadjuk a leveskockát is.

Ha a krumpli már csaknem megpuhult, az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, annyi vízzel hígítjuk fel, hogy híg pépszerű legyen. Simára keverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, és belekeverünk egy kis merőkanálnyi levest is.

Ezután folyamatos kevergetés mellett, forrásig főzzük a levest. Ha kell, közben még utánasózzuk.

Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

Tipp adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.