Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
0,5 kg krumpli
1 tk só
1-2 csipetnyi őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
0,5 hús- vagy zöldségleveskocka
2 ek liszt
3 ek olaj
kb. 2 dl tejföl
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Feltesszük főni, a mennyiségéhez képest kétszer annyi vízben, melyet sózunk, borsozunk. Hozzáadjuk a leveskockát is.
Ha a krumpli már csaknem megpuhult, az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, annyi vízzel hígítjuk fel, hogy híg pépszerű legyen. Simára keverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, és belekeverünk egy kis merőkanálnyi levest is.
Ezután folyamatos kevergetés mellett, forrásig főzzük a levest. Ha kell, közben még utánasózzuk.
Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
Tipp adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is.