Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejes-sajtos rakott burgonya
2015.10.12

illatos-cukkini-es-tejes-rakott-burgonya-014.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1,2 kg burgonya

2 dl tej

2 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma

10 dkg füstölt sajt + 3 dkg a tetejére

5 dkg vaj

só, bors

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk és nagyon vékony karikákra szeleteljük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot,  zúzott fokhagymát,  és sóval és borssal ízesítjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleterítjük a burgonyát és ráöntjük a tejes mártást, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson. A tetejére is jusson egy kevés vaj, hogy szépen piruljon.

170 fokos sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, ekkor kivesszük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és további 10 perc alatt készre pirítjuk.

Tipp Natúr húsokhoz kiváló köret, de salátával főételként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.