Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre A tejbegrízhez 0,5 l tej, 4 púpozott ek búzadara, 2 ek cukor, 1 kk vaj, 1 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj
Kb. 8 ek lekvár (málna, barack, stb) 4 db érett kivi, karamellszirup
Elkészítés A tejet mély lábosba öntjük, majd a vajjal, a cukorral és vaníliás cukorral összekeverve felmelegítjük. Beleadagoljuk a búzadarát, és közepes tűzön, lefedve készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne égjen le és ne fusson ki! Felhasználás előtt reszeljük bele a citromhéjat.
Összeállítás A kissé kihűlt tejbegrízből egy-egy adagot 4 kehely vagy üvegtálka aljára kanalazunk. Ráterítjük a lekvárt és megint tejbegríz következik. A tetejét kiviszeletekkel díszítjük, és ízlés szerint karamellsziruppal meglocsoljuk. Hűtve fogyasztjuk. A tetejére fogyasztás előtt nyomhatunk egy kevés tejszínhabot is.