Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db lepénykenyér vagy tortilla, kb. 20 dkg sonka, ízlés szerint, 1 csomag bébispenót, 1 csokor retek A genovai pestóhoz 1 csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg fenyőmag, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, bors ízlés szerint A fűszeres joghurthoz 2 dl görög joghurt, kevés só és őrölt chili
Elkészítés A pestóhoz a bazsalikomleveleket leöblítjük, óvatosan megszárítjuk és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, fenyőmagot, sajtot, sóval és borssal ízesítjük, és többszöri megállítással pépesre daráljuk. (Arra vigyázzunk, hogy ne melegedjen fel a massza a túl gyors és hosszú darálástól, ezért kell gyakran szünetet tartani.)
A retket megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a spenótot leöblítjük, papírszalvétával leitatjuk. A szendvics összeállításához először a lepénykenyereket forró, száraz serpenyőben átmelegítjük, majd megkenjük egy jó adag pestóval, ráfektetjük a sonkaszeleteket, megrakjuk retekkel és bébispenóttal, félbehajtjuk és azonnal fogyasztjuk.