Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg mirelit zöldbab (lehetőleg zöld hüvelyű), 1 db közepes sárgarépa, 1 db fehérgyökér, 1 kis darab zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg bacon, 1 db erőleveskocka, 1 kis pohár tejföl, 2 ek liszt, 1 ek aprított tárkonylevél, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 kk kurkuma, 2 ek olaj
Elkészítés A hagymát és a bacont felkockázzuk, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra aprítjuk. (Ez a forma jobban illik a darabolt zöldbabhoz, mint a karikára vágott). Egy lábosban olajat hevítünk, rádobjuk a szalonnakockákat, kicsit kisütjük, majd a hagymakockákat is hozzáadjuk, üvegesre pirítjuk. A zöldségeket is hozzákeverjük, 3-4 percig együtt pároljuk. Felöntjük kb. fél liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, tárkonnyal. Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a kis pohár tejfölt összedolgozzuk a liszttel, kevés vízzel, és a forrásban levő levesbe öntjük, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Összeforraljuk, a végén belefőzzük a kurkumát és belefacsarjuk a citrom levét is. Azonnal tálaljuk.
Tipp Kísérőnek süssünk hozzá mini sajtos muffinokat. A recept itt található: sajtos muffin. A különbség csak annyi, hogy ebben az esetben mini muffinformát használunk, mert a leveshez jobban illenek az apró falatkák.