Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tárkonyos-tejszínes krumplileves
2014.06.23

tarkonyos-krumplileves-es-palacsinta-mini-0041.jpg

Hozzávalók 4 főre 6-7 db közepes burgonya, 1-2 szál sárgarépa, 1-2 szál fehérgyökér, 1 kis fej zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db debreceni kolbász, 5 dkg bacon, 1 kk tárkony, 1 mk borsikafű, 1 kk tárkonyecet, 2 dl főzőtejszín, 1 ek liszt, só, bors, 3-4 ek olaj, 1 húsleveskocka

Elkészítés A kolbászt felkarikázzuk és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és az így előkészített zöldségdarabokat felhasználásig hideg vízbe tesszük.

A hagymát felaprítjuk és egy lábosban az olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott bacont, a répákat és a zellert, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és öt percig időnként megkeverve pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kolbászkarikákat, a burgonyát és a leveskockát, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, fűszerezzük a tárkonnyal, borsikafűvel, és fedő alatt lassan forralva puhára főzzük.

Míg a leves fő, egy tálkában a lisztet simára keverjük a tejszínnel és kevés vízzel. Az elkészült, még forrásban lévő leveshez adjuk és folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon a habarás. Még öt percig főzzük, közben belekeverjük az ecetet és forrón tálaljuk. Fehér kenyér vagy rozscipó remekül illik hozzá.

Tipp Aki szereti, csípős paprikával is ízesítheti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.