Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 csomag tagliatelle (kb. fél kg)
6 dkg vaj
1-1 ek olaj
1 db nagy citrom leve és reszelt héja (lehetőleg biocitromot használjunk)
só, bors
6-8 dkg reszelt parmezán a tetejére
aprított petrezselyemzöld
Elkészítés A tésztát sós, lobogó forró vízben, egy ek olajjal feltesszük főni. Ezalatt a vajat és egy evőkanál olajat felmelegítünk egy nagy serpenyőben. Belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és pár percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a leszűrt, al dente állagúra főzött tésztát belekeverjük. Adunk hozzá egy kanálnyit a tészta főzővizéből, összeforgatjuk és parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.
Tipp Aprított petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.