Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tagliatelle citromos mártással
2015.12.29

citromos-taglatelle.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 csomag tagliatelle (kb. fél kg)

6 dkg vaj

1-1 ek olaj

1 db nagy citrom leve és reszelt héja (lehetőleg biocitromot használjunk)

só, bors

6-8 dkg reszelt parmezán a tetejére

aprított petrezselyemzöld

Elkészítés A tésztát sós, lobogó forró vízben, egy  ek olajjal feltesszük főni. Ezalatt a vajat és egy evőkanál olajat felmelegítünk egy nagy serpenyőben. Belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és pár percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a leszűrt, al dente állagúra főzött tésztát belekeverjük. Adunk hozzá egy kanálnyit a tészta főzővizéből,  összeforgatjuk és parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.

Tipp Aprított petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.