Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szűzpecsenye gyöngyhagymás szőlőraguval, Enitől
2015.10.20

sertesszuz-pecsenye-gyongyhagymas-szoloraguval-eni.jpg

Hozzávalók

80–100 dkg sertésszűzpecsenye
olívaolaj
só, bors
1 fürt szőlő
100 g gyöngyhagyma
5 dl tejszín
50 g vaj
friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Először a ragut készítjük el. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk, a gyöngyhagymát a megolvadt vajon átfuttatjuk. Megszórjuk egy kevés petrezselyemzölddel, és felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd.

Ez idő alatt már készíthetjük a szűzpecsenyét is: olívaolajat hevítünk egy serpenyőben vagy rostlapon, és a lehártyázott és érmékre vágott húst elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük.

Közben a mártás is besűrűsödött, kevés sóval és borssal ízesítjük, és a szőlőszemeket beleforraljuk.

Tipp Az eredmény egy igazán ízletes és különleges ízharmóniájú főétel: pikáns a hagymától, édes a szőlőtől, krémes a tejszíntől... Főtt-sütött petrezselymes krumplival kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.