Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szűzpecsenye fonat Katitól
2012.08.23

szuzpecsenye-fonat-katitol_9558_w.jpgHozzávalók 4 személyre 1 szűzpecsenye, 1 db vöröshagyma, 10 dkg szárított paradicsom v. 2 db paradicsom, 1 kg kifliburgonya, só, bors, olivaolaj, 1 marék bazsalikom, petrezselyem, oregano, snidling, 3 gerezd fokhagyma,  20 dkg leveles spenót, 1 dl tejföl, 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés A húst megmossuk, a felső részétől 2-3 cm-re, függőlegesen három részre vágjuk és besózzuk. Egy kis edényben összekeverjük a zöldfűszereket, hozzáadunk 3 gerezd összenyomott fokhagymát és annyi olivaolajat, amennyit felvesz. Ezzel jól bedörzsöljük a húst és befonjuk.

A fonat mindkét oldalát serpenyőben megpirítjuk, majd mellé tesszük a krumplit, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, és a leveles spenótot. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült,  tálra tesszük a húst, a burgonyát, a hagymát és a paradicsomot.

A megmaradt pecsenyelét mártás sűrűségűre főzzük a spenótlevelekkel, behabarjuk a tejfölben  elkevert étkezési keményítővel. Külön tálkában kínáljuk a húshoz és a krumplihoz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.