Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 szűzpecsenye, 1 db vöröshagyma, 10 dkg szárított paradicsom v. 2 db paradicsom, 1 kg kifliburgonya, só, bors, olivaolaj, 1 marék bazsalikom, petrezselyem, oregano, snidling, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 1 dl tejföl, 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés A húst megmossuk, a felső részétől 2-3 cm-re, függőlegesen három részre vágjuk és besózzuk. Egy kis edényben összekeverjük a zöldfűszereket, hozzáadunk 3 gerezd összenyomott fokhagymát és annyi olivaolajat, amennyit felvesz. Ezzel jól bedörzsöljük a húst és befonjuk.
A fonat mindkét oldalát serpenyőben megpirítjuk, majd mellé tesszük a krumplit, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, és a leveles spenótot. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elkészült, tálra tesszük a húst, a burgonyát, a hagymát és a paradicsomot.
A megmaradt pecsenyelét mártás sűrűségűre főzzük a spenótlevelekkel, behabarjuk a tejfölben elkevert étkezési keményítővel. Külön tálkában kínáljuk a húshoz és a krumplihoz.