Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 kg szűzérme
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só és őrölt bors
1 ek mustár
2 ek kacsazsír
3 dl húsleves alaplé
A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma
20 dkg shitake gomba
20 dkg csiperkegomba
2 ek olaj
1 db citrom leve és reszelt héja
2 dl főzőtejszín
só, bors
Elkészítés Az olajból, zúzott fokhagymából, sóból, borsból és mustárból pácot keverünk és a szűzérmét alaposan bedörzsöljük vele, lezárt dobozba tesszük és néhány órára hőtőbe tesszük.
A sütéshez egy nagyobb lábosban felhevítjük a kacsazsírt és a szűzérme minden oldalát elősütjük rajta. Ezután felöntjük a húslevessel, felforraljuk és alacsony hőfokon kb. másfél órán keresztül pároljuk, amíg teljesen puha nem lesz. Fedő alatt hagyjuk pihenni, felhasználás előtt ismét átpirítjuk egy másik serpenyőben, majd felszeletelve tálaljuk.
A szószhoz a hagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombákat, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, összepároljuk, meglocsoljuk a citromlével, belekeverjük a reszelt citromhéjat, összekeverjük és a szeletelt szűzérmékre öntve fogyasztjuk.