Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szilvás-zabpelyhes sütemény, Anikótól
2015.08.11

szilvas-pite-006.jpg

Hozzávalók

15 dkg vaj (a fele lehet kacsazsír vagy libazsír)

1 bögre liszt

1/2 bögre zabpehely

1/2 bögre kókuszreszelék

1/2 cs sütőpor

3 egész tojás

1/2 bögre cukor (+édesítőszer ízlés szerint)

1,5 dl tej, vagy tejföl

A tetejére kimagozott és darabolt szilva, kb. 8-10 db

Elkészítés

A cukrot (és az édesítőszert) a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Hozzáöntjük a tejet (vagy tejfölt). A lisztben elkeverjük a sütőport és a masszába szitáljuk, összedolgozzuk. Végül belekeverjük a zabpelyhet és a kókuszreszeléket is. Fontos, hogy a massza folyós legyen - ha túl sűrű, adjunk hozzá még tejet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük a tésztát, megszórjuk a darabolt szilvával, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felkockázva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.