Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 db nagy tojás
16 dkg kristálycukor,
14 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
pici só
10 szem érett szilva kimagozva, feldarabolva
porcukor és fahéj a tetejére
Elkészítés A vajas piskótához a tojások fehérjét mixerrel félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor a tojások sárgáját egyenként óvatosan belekeverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat (ne legyen forró, csak langyos).
Egy tepsit alaposan kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk), a masszát beletöltjük, egyenletesen eloszlatjuk. A feldarabolt szilvákat a tetejére rendezzük, kissé lenyomkodjuk. Hideg sütőbe téve 170 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt tű száraz marad.
Hagyjuk kihűlni, és őrölt fahéjjal elkevert porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét.