Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szilvaragu áfonyaöntettel és diólikőrrel
2012.08.16

szilvaragu-afonyaontettel-es-diolikorrel-005.jpgHozzávalók 4 főre 60 dkg szilva, 1 kis fej lilahagyma, 1 dl áfonyaöntet (szupermarketekben kapható), 1/2 dl diólikőr, 1 ek olívaolaj, 2 ek barnacukor, só, 1 db citrom leve

Elkészítés A hagymát vékonyan felkarikázzuk, megsózzuk és az olívaolajon pár percig sütjük. Rászórjuk a barnacukrot és folytonos kevergetés mellett karamellizáljuk. Hozzáadjuk a magozott, felezett szilvákat és kb. 5-6 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor hozzákeverjük az áfonyaöntetet, meglocsoljuk a citromlével és összeforraljuk. A legvégén ráöntjük a diólikőrt, gyorsan összekeverjük, néhány másodperc forralás után tálaljuk.

Tipp Vörös húsokhoz (pl.  kacsához, marhához), illetve grillezett sajtokhoz ajánljuk. Ha üvegben lezárva, egy kis szalicillal megszórva tároljuk, eltehetjük a karácsonyi pulykához, kacsához.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.