Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók fél kg száraz tésztához 10 dkg hámozott mandula, 2 gerezd fokhagyma, 1 db chilipaprika (az ere és a magja kikaparható, ha nem akarjuk csípősen enni), 1 nagy csokor friss bazsalikom, 4 db szardella és egy kevés az olajából, 20 dkg koktélparadicsom (lehetőleg piros és sárga) és néhány szem a díszítéshez, 1,5 dl olívaolaj, 6-8 dkg parmezán sajt, ízlés szerint só és kevés citromlé, 1 csomag száraztészta (pl. farfalle), só és olaj a főzéshez
Elkészítés Az alapanyagokat elektromos darálógépben alaposan összedaráljuk. A bazsalikom szárát csak akkor vágjuk bele, ha friss, puha és nem fás.
A tésztát lobogó sós, forró vízbe tesszük, egy kevés olajat is belekeverünk és al dente keménységűre főzzük, tehát nem puhára. Leszűrjük, a főzővízből félreteszünk egy bögrényit, majd ezzel később összekeverjük a szószos tésztát, hogy megfelelő állagú legyen.
A tésztát tálba helyezzük, összekeverjük a szósszal és fokozatosan hozzáadjuk a főzővizet is. Pár pecig állni hagyjuk, hogy a tészta még utólag kissé megduzzadhasson. A tálat felezett koktélparadicsomokkal, bazsalikomlevelekkel díszítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és ízlés szerint reszelt parmezánt is szórunk rá.