Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
70 dkg alma kimagozva, felszeletelve
2 db tojás
18 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg sima liszt
10 dkg vaj
1 db citrom leve és reszelt héja
2 dl tej
1 csomag sütőpor
pici só
a tetejére porcukor és őrölt fahéj
Elkészítés Az almákat meghámozzuk (de meg is hagyhatjuk a héjukat, ha akarjuk), negyedeljük, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd felhasználásig állni hagyjuk.
A tojásokat egy mély tálban összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral és pici sóval, habverővel krémesítjük. A vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk fel, és belekeverjük a cukros tojáskrémbe. Hozzáadjuk a tejet is, simára keverjük. Végül a lisztet a sütőporral elkeverve beleszitáljuk, csomómentesre keverjük. Ezt a krémes masszát összedolgozzuk a szeletelt almával, majd kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon 50-60 perc alatt készre sütjük. Amennyiben sütés közben a torta teteje túlságosan megpirulna, sütőpapírral letakarhatjuk.
A kész tortát hagyjuk kihűlni, és végül a tetejét megszórjuk porcukorral és kevés fahéjjal. Cikkekre vágva kínáljuk.