Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szezámos-köményes rudacskák
2011.12.25

szezamos-komenyes-rud.jpgHozzávalók 60 dkg finomliszt, 50 dkg túró, 35 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 3 mk só, 1 tojás a kenéshez, szezámmag és köménymag

Elkészítés Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a túrót, a puha margarint és megsózzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménnyel és szezámmaggal, majd vékony csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a rudakat és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20  perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.