Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 60 dkg finomliszt, 50 dkg túró, 35 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 3 mk só, 1 tojás a kenéshez, szezámmag és köménymag
Elkészítés Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a túrót, a puha margarint és megsózzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménnyel és szezámmaggal, majd vékony csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a rudakat és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.