Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db nagy csirkemellfilé, 10-12 db olajban pácolt, szárított paradicsom, 1 ek szárított (vagy friss) aprított snidling, 15 dkg (kemény) sajt, 8-10 szelet bacon vagy füstölt sonka, só, bors
Elkészítés A csirkemelleket félbevágjuk és éles késsel dolgozva lapos szeleteket formázunk belőlük, majd finoman klopfoljuk, hogy könnyebben tudjunk velük dolgozni. A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd baconszeletekre fektetjük, megszórjuk a snidlinggel, 2-3 db paradicsomdarabot fektetünk a szeleletek szélére. A sajtból ujjnyi hasábokat vágunk éds a paradicsomok mellé fektetünk kettőt-kettőt.
Az így megtöltött szeleteket szorosan feltekerjük,és becsomagoljuk a badconszeletekbe úgy, hogy lehetőleg a sajt ne tudjon kifolyni sütéskor.A csirketekercseket tűzálló tálba fektetjük, kevés olajat és vizet öntünk alájuk, alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe tesszük. Először lefedve 35-40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Felszeletelve tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk.