Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szaftos csirkecomb Lillától
2012.05.12

fenseges-csirkecomb-lillatol.jpgHozzávalók 4 személyre 8 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 2 ek olaj, 1 ek étkezési keményítő, 4-5 db friss bazsalikomlevél,1 kk curry, 1 kk édeskömény, só, petrezselyemzöld a tetejére

Elkészítés A combokat besózzuk, félretesszük. Egy fazékban olajat hevítünk és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a fehérborral és kevés vizet is adunk hozzá. Fűszerezzük bazsalikommal, curryvel, édesköménnyel és fedő alatt puhára pároljuk.

A combokat kivesszük egy tálra, amíg a szaftot besűrítjük: az étkezési keményítőt elkeverjük a tejfölben és összeforraljuk a mártást, végül visszatesszük a combokat is és ismét átforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tipp Vajon vagy olívaolajon párolt, vegyes zöldségkörettel kínáljuk, amihez adjunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát és pici sót is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.