Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg pürésített sütőtök, 18 dkg cukor (lehetőleg barna), 15 dkg liszt, 2 db tojás, 1,5 dl olaj, 1 rúd vanília belseje, 10 dkg darált, dió, 1 cs sütőpor, 1 kk fahéj, 1 citrom reszelt héja, pici só, a tetejére lekvár
Elkészítés Kb. 40 dkg sütőtököt feldarabolva forró sütőbe teszünk és megsütjük. Amikor kihűlt, a húsát egy tálba kaparjuk és villával pürésítjük. Kimérünk 25 dkg pürét és összekeverjük a cukorral, a két egész tojással, az olajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, pici sóval. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a darált diót, majd az egészet beledolgozzuk a sütőtökös masszába.
Egy hullámos szélű tortaformát kivajazunk és -lisztezünk, beleöntjük és elegyengetjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük, azért ellenőrizzük tűpróbával - akkor jó, ha a tű száraz marad.
A kihűlt tortát lapos tálra tesszük és megkenjük baracklekvárral.
Tipp Halloweenre készítsünk papírból kedvünk szerint sablont, és azt használva porcukorral szórjuk meg a torta tetejét. A lekvárt a szelet mellé tehetjük a tányérra.