Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sütőtökös keksz zabkorpával
2013.11.25

sutotokos-keksz-zabkorpaval-005.jpg

Hozzávalók kb. 50 darabhoz 1 bögre (2,5 dl) reszelt, nyers sütőtök, 1 bögre barna cukor, 2 bögre liszt, 1/2 bögre zabkorpa, 1 db tojás, 10 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé, 1/2 csomag sütőpor, pici só, 1 kk mézeskalács-fűszerkeverék, 1 db citrom reszelt héja és néhány csepp citromlé, 2-3 dkg szezámmag a tetejére

Elkészítés A vajat, a tojást és a cukrot pici sóval együtt mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézeskalács-fűszerkeveréket, a citromhéjat és a néhány csepp citromlevet. Belekeverjük a reszelt sütőtököt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és fokozatosan a masszához adagoljuk. Végül a zabkorpát és a darabolt csokoládét adjuk hozzá, majd letakarva fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából vizes kanállal kis halmokat teszünk egymás mellé, kb. 3 cm-es távolságra. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal. A kekszeket 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.