Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy nagy tepsihez
1 bögre kukoricakeményítő (1 bögre = 2 dl)
1,5 bögre zabpehely, finomra darálva
1/2 bögre kakaópor
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 bögre darált mogyoró
2 bögre sütőtökpüré
1 konzerv ananász, leve nélkül pépesítve (kb. 20 dkg)
1 bögre kókuszreszelék
2 db puha banán
5 dkg csokoládé
2 ek kandírozott narancshéj
1 bögre olívaolaj
4 db nagy tojás
2,5 kk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 bögre nádcukor
Elkészítés A hozzávalókat előkészítjük. A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, kevés vízben puhára pároljuk, kihűtjük és pépesítjük. Az ananászt a leve nélkül pépesítjük, a sütőtökhöz keverjük. A banánokat meghámozva pépesítjük, a többihez keverjük. A zabpelyhet és a mogyorót finomra őröljük, a csokoládét felkockázzuk.
Egy tálban a cukrot habverő segítségével alaposan összedolgozzuk az olajjal, egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat és habosra keverjük. Egy másik tálba szitáljuk a kukoricakeményítőt, a kakaóport, összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, kandírozott narancshéjjal, hozzáadjuk az őrölt zabpelyhet, majd összekeverjük a cukros-tojásos-olajos krémmel. Végül belekeverjük a pépesített sütőtököt, banánt, ananászt, végül a kókuszreszeléket, a darabolt csokoládét és a darált mogyorót, majd egységes masszává dolgozzuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, felkockázzuk, kávéhoz, teához fogyasztjuk.