Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg sütőtök, 1 alma, 1/2 gránátalma leve és magjai, 1 fej vöröshagyma, 4 citrom leve, 1/2 dl borecet, 5 dkg cukor, 1 kk só, 1 késhegynyi currypor, 1 mokkáskanálnyi cajun seasoning fűszerkeverék
Elkészítés A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben megsütjük. Ezalatt pici olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a hagymát, a feldarabolt, kimagozott almát és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gránátalma levét és kiütögetjük a magjait is, hozzáadjuk a citromlevet, fűszerezzük. Végül belekeverjük a sütőtök megpuhult belsejét is. Lassú tűzön 1/2 órán át összepároljuk.
Tipp Forrón és hidegen is finom, adjuk sültek, raguk mellé. Készíthetünk nagyobb mennyiséget is, akkor forrón tegyük tiszta üvegekbe és légmentesen zárjuk le.
Kisokos A chutney (csatni) szanszkrit eredetű szó, Dél-Ázsiából származik, angol közvetítéssel lett világszerte ismert. Olyan fűszeres, zöldség- és gyümölcsalapú készítményeket takar, amelyeket a főételek kiegészítőjeként kínálnak ma már szinte az egész világon.