Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként 3 db főtt sárgarépa, 2 db főtt fehérrépa, 1 fél főtt zeller, fél marék főtt rizs, 2 kis grillezni való cukkini, 1/2 lilahagyma, só, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, olívaolaj
Elkészítés A cukkinit megmossuk, megtöröljük, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Kb. félóra múltán leitatjuk, a szeleteket borssal behintjük, grillserpenyőben enyhén megpirítjuk. A megpirított szeleteket négy részbe vágjuk.
A lilahagymát vékonyan, a levesből kivett főtt répákat és a zellert vastagabban felkarikázzuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk 1 kávéskanál kakukkfüvet. Egy tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, a rizst elterítjük benne. A rizsre dobáljuk a cukkini- és a zöldségdarabokat, majd az egészre ráöntjük a fűszeres olajat, és a tálat a 180 fokos sütőbe toljuk.
Kb. 15-20 perc után a tálat a sütőből kivesszük, és a zöldségekre a lilahagyma-karikákat rászórjuk. Ezután a tálat további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp A sült zöldségeket forrón kínáljuk, akár körítésként natúr sült húsok mellé, akár 90 napos diétába illő egytálételként...