Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db padlizsán
2 db édesköménygumó
1 zsömle nagyságú zellergumó
olívaolaj
só
petrezselyem
kakukkfű
bazsalikom
oregánó
Elkészítés
A padlizsánt meghámozzuk, legfeljebb ujjnyi szélesen felszeleteljük, és besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Amikor a 20 perc letelt, a szeletekről alaposan leitatjuk a sós lét.
A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. Az édesköménygumókat megmossuk, és cikkekre vágjuk (egy gumóból kb. 8 cikket vágjunk).
Egy nagyobb tepsit oliva olajjal kikenünk, csoportosan egymás mellé helyezzük benne a zöldségdarabokat, és egy kevés olívaolajat permetezünk rájuk. Ezután a padlizsánt megszórjuk petrezselyemmel, a zellert kakukkfűvel és bazsalikommal, az édesköménycikkeket pedig oregánóval.
A zöldséggel teli tepsit alufóliával letakarva, 200 fokos sütőben pároljuk 20-30 percig (amíg a darabok megpuhulnak), majd az alufóliát levéve további 20-25 percig sütjük.
Tipp Az egyes zöldségeket külön-külön is elkészíthetjük. Kínálhatjuk sültek, halak mellé körítésként, de önálló fogásként is. Utóbbi esetben dupla mennyiségű alapanyaggal dolgozzunk. Ha többféle zöldséggel dolgozunk, szeleteléskor ügyeljünk rá, hogy a nehezebben puhuló fajtákat vékonyabbra vágjuk, hogy lehetőleg egyszerre készüljenek el.