Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sült zöldségek, Dobitól
2017.03.25

sult-zoldsegek-dobitol.jpg

 

Hozzávalók 2 főre

1 db padlizsán

2 db édesköménygumó

1 zsömle nagyságú zellergumó

olívaolaj

petrezselyem

kakukkfű

bazsalikom

oregánó

 

Elkészítés

A padlizsánt meghámozzuk, legfeljebb ujjnyi szélesen felszeleteljük, és besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Amikor a 20 perc letelt, a szeletekről alaposan leitatjuk a sós lét.

 

A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. Az édesköménygumókat megmossuk, és cikkekre vágjuk (egy gumóból kb. 8 cikket vágjunk).

 

Egy nagyobb tepsit oliva olajjal kikenünk, csoportosan egymás mellé helyezzük benne a zöldségdarabokat, és egy kevés olívaolajat permetezünk rájuk. Ezután a padlizsánt megszórjuk petrezselyemmel, a zellert kakukkfűvel és bazsalikommal, az édesköménycikkeket pedig oregánóval.

 

A zöldséggel teli tepsit alufóliával letakarva, 200 fokos sütőben pároljuk 20-30 percig (amíg a darabok megpuhulnak), majd az alufóliát levéve további 20-25 percig sütjük.

 

Tipp Az egyes zöldségeket külön-külön is elkészíthetjük. Kínálhatjuk sültek, halak mellé körítésként, de önálló fogásként is. Utóbbi esetben dupla mennyiségű alapanyaggal dolgozzunk. Ha többféle zöldséggel dolgozunk,  szeleteléskor ügyeljünk rá, hogy a nehezebben puhuló fajtákat vékonyabbra vágjuk, hogy lehetőleg egyszerre készüljenek el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.