Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1,2 kg oldalas, 2 ek mustár, 2 ek olaj, 2 ek grillfűszer, 1 ek őrölt köménymag, 2 kk egész köménymag, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek Piros Arany (ízlés szerint lehet csípős), só, bors ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma
Elkészítés Az oldalast megmossuk, papírral leitatjuk, feldaraboljuk a csontok mentén (vagy vásárláskor a hentest megkérjük, hogy vágja fel darabokra) és zárható tálba tesszük. A fűszereket összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd ezzel a masszával beborítjuk, bedörzsöljük az oldalast. Ezután a tálat lezárjuk és néhány órán át hűtőben pácoljuk.
Sütés előtt a vöröshagymát feldaraboljuk, nagy lábosba tesszük és hozzáadjuk a húst is. Kb. 1 dl vízzel felöntjük és alacsony hőfokon 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk.
Tálalás előtt egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a húsok minden oldalát néhány perc alatt piros-ropogósra sütjük rajta.