Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sült oldalas
2014.07.09

oldalas.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1,2 kg oldalas, 2 ek mustár, 2 ek olaj, 2 ek grillfűszer, 1 ek őrölt köménymag, 2 kk egész köménymag, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek Piros Arany (ízlés szerint lehet csípős), só, bors ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma

Elkészítés Az oldalast megmossuk, papírral leitatjuk, feldaraboljuk a csontok mentén (vagy vásárláskor a hentest megkérjük, hogy vágja fel darabokra) és zárható tálba tesszük. A fűszereket összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd  ezzel a masszával beborítjuk, bedörzsöljük az oldalast. Ezután a tálat lezárjuk és néhány órán át hűtőben pácoljuk.

Sütés előtt a vöröshagymát feldaraboljuk, nagy lábosba tesszük és hozzáadjuk a húst is. Kb. 1 dl vízzel felöntjük és alacsony hőfokon 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk.

Tálalás előtt egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a húsok minden oldalát néhány perc alatt piros-ropogósra sütjük rajta.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.