Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sült fokhagyma
2014.01.13

 sult-fokhagyma-003.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 fej fokhagyma, 1 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy alufóliatekercsből letépünk két nagy darabot, egymásra fektetjük. A fokhagymák alját egy éles késsel levágjuk, vágott felületüket sózzuk, borsozzuk és az így elkőkészített fejeket a fólia közepébe állítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliát összefogjuk, lenyomkodjuk, hogy jól záródjon. Az így becsomagolt fokhagymákat sütőtálra tesszük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás A még meleg fokhagymafejeket friss krémsajttal, vagy grillezett sajttal együtt tányérra tesszük, a gerezdeket villával, vagy kés hegyével kipiszkáljuk, pirítósra kenve fogyasztjuk.

Tipp Finom hozzá a friss bagett vagy a rozscipó is. Behűtött, száraz fehérborral vagy pezsgővel öblítsük le!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.