Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 fej fokhagyma, 1 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy alufóliatekercsből letépünk két nagy darabot, egymásra fektetjük. A fokhagymák alját egy éles késsel levágjuk, vágott felületüket sózzuk, borsozzuk és az így elkőkészített fejeket a fólia közepébe állítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliát összefogjuk, lenyomkodjuk, hogy jól záródjon. Az így becsomagolt fokhagymákat sütőtálra tesszük és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalás A még meleg fokhagymafejeket friss krémsajttal, vagy grillezett sajttal együtt tányérra tesszük, a gerezdeket villával, vagy kés hegyével kipiszkáljuk, pirítósra kenve fogyasztjuk.
Tipp Finom hozzá a friss bagett vagy a rozscipó is. Behűtött, száraz fehérborral vagy pezsgővel öblítsük le!