Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Stíriai metélt, Levintől
2015.11.19

stiriai-metelt-levin-modra.jpg

Hozzávalók 6 kis felfújt-formához

(ha nincs ilyen formánk, süthetjük jénaiban is)

250 g túró

1 tojás

1 evőkanál vaníliás cukor

kb. 4 evőkanál liszt (attól függ, mennyi lisztet vesz fel a tészta)

csipetnyi só

30 g vaj

2 tojás

4 evőkanál cukor

1 kávéskanál vaníliaaroma

1,5 dl zsíros tejföl

fél citrom

1 marék mazsola

Elkészítés

A mazsolát mossuk át forró vízzel és áztassuk be. (Akár egy kis rumba vagy konyakba, de a gyerekbarát verzióhoz maradjon a víz.)
Tegyünk fel egy nagy fazék vizet pici sóval, forrni.

Egy tálban dolgozzuk össze a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a csipet sót, végül adjuk hozzá a lisztet. Annyi liszt megy bele, amitől formálhatóvá válik a tészta, de puha marad.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a túrós tésztát és vágjuk ujjnyi vastag metéltekre - vagy akár helyes, négyszögletes formára.

Lobogó vízben, kisebb adagokban főzzük ki. Ha feljönnek a tészták a víz felszínére, még egy percig főzzük, majd szűrőlapáttal szedjük ki, és öblítsük át hideg vízzel őket, hogy ne főjenek már tovább.

A leszűrt mazsolát keverjük hozzá a meleg tésztához.

A maradék két tojás fehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálban szintén keverjük habosra a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot, az aromát, a citrom reszelt héját végül a tejfölt.

Óvatosan forgassuk össze a fehérjehabbal, végül a mazsolás tésztával.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A formákat vajazzuk-lisztezzük és osszuk el benne a masszát. 30-35 perc alatt süssük készre.Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Langyosan a legfinomabb.

Levin mondja Ez is egy hagyományos desszert, picit modernebb formában tálalva. Főtt túrós tészta, édes tejfölmártással nyakon öntve, mazsolával gazdagítva. Egy tartalmasabb leves után második fogás is lehet, de én a délutáni kávé mellé is el tudom képzelni. (Na jó, én szinte bármit el tudok képzelni a délutáni kávé mellé.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.