Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg sertéshús (lapocka, tarja), 2 tojás, 2 szelet (félbarna) kenyér, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt fekete bors, 2 tk pirospaprika, apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kk majoránna, 2-3 ek zsemlemorzsa, 5 db keménytojás, 5-8 szelet bacon
Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledaráljuk (vagy vehetünk kész darált húst). Hozzádaráljuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát (vagy nagyon apróra vágva, zúzva keverjük bele), hozzáadjuk a langyos vízben puhára áztatott, majd alaposan kinyomkodott kenyeret, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
Egy őzgerincformát beterítünk baconszeletekkel oly módon, hogy két szélük túlnyúljon az formán. A fasírthússal félig megtöltjük, a megtisztított, főtt tojásokat sorban belenyomkodjuk, majd a maradék hússal betakarjuk. A baconszeleteket ráhajtjuk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Amikor kissé kihűlt a fasírt, tálra borítjuk és felszeletelve tálaljuk. Párolt rizzsel, vagy sült krumplival körítjük, savanyúsággal vagy paradicsommal, paprikával, uborkával is kínálhatjuk, díszíthetjük.