Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Stefánia torta párizsi krémmel
2011.10.12

ste.jpgHozzávalók A tésztához 6 db tojás, 6 ek porcukor, 6 púpozott ek liszt, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor A párizsi  krémhez 24 dkg cukor, 2 dl tejszín, 12 dkg natúr kakaópor, 35 dkg vaj A mázhoz 5 dkg cukor, 2 ek víz, 2 dkg natúr kakaópor, 6 dkg vaj, 10 dkg fekete csokoládé, 1 ek olaj

Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet egy mély tálban alaposan összekeverjük a sütőporral és hozzákeverjük a tojások sárgájához. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal beleforgarjuk a lisztes masszába. A tésztából 5 db kerek vagy négyszögletes lapot kenünk sütőpapírral bélelt, alacsony peremű tepsibe, vagy sütőlapra. A lapokat előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felfőzzük, és amíg még meleg, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a kakaóport. Végül belekeverjük a vajat és kihűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük és megtöltjük vele a tortánkat.

Ezután a süteményt hűtőbe tesszük, és elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a vízzel és a kakaóporral felfőzzük. A vajat és a csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd jól összekeverjük a  kakaós sziruppal. Azonnal bevonjuk vele, majd másnapig (de legalább néhány órán át) hűtőben tartjuk a tortát.

Tipp A tetejét megszórhatjuk natúr kakaóporral, mandulaszeletekkel vagy csokoládéforgáccsal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.