Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenóttal rakott édesburgonya, csőben sütve
2014.03.31

 spenottal-rakott-edesburgonya-csoben-sutve-0101.jpg

Hozzávalók 4 személyre 50 dkg friss spenót, 2 db nagyobb édesburgonya, 5-6 dkg reszelt sajt a tetejére, 2+2 ek olívaolaj, 2 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, frissen őrölt bors 

A mártáshoz 4 dl tej, 2 csapott ek liszt, 5 dkg vaj, 2 ek olaj, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája, kevés vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés A spenótleveleket alaposan megmossuk, szárukat letépjük, majd adagonként nagyobb darabokra vagdaljuk. Egy nagy serpenyőben az olajjal együtt felolvasztjuk a vajat és a spenótot kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és további öt perc alatt készre pároljuk.

spenottal-rakott-edesburgonya-0051.jpgAz édesburgonyákat meg- hámozzuk, felkarikázzuk és egy nagy serpenyőben olajon és vajon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

A mártáshoz a vajat, olajat és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverjük a lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott közepesen sűrű mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját. Az így elkészített mártást felhasználásig félretesszük.

Összeállítás Egy hőálló tálat kivajazunk, lerakjuk benne egy rétegben a burgonya felét, ráterítjük a spenótot, a tetejére a maradék burgonya kerül. Rásimítjuk a mártást, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.