Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 vastag szelet, szikkadt fehérkenyér, 4 db tojás, 1 fej vöröshagyma, fél csomag mélyhűtött leveles spenót, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk majoránna, 1 kis csokor friss petrezselyemzöld, 1 kk só, 1 mk őrölt bors, 1 kk grillfűszer vagy magyaros fűszerkeverék, 4 ek olaj
Elkészítés A kenyérszeleteket egy tál vízben kissé megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vizet kiöntve, a tálban villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, fűszerezzük az aprított petrezselyemzölddel és majoránnával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a grillfűszert, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk. A vöröshagymát felkockázva az olajon megpirítjuk, sózzuk, belekeverjük a spenótot, néhány perc alatt összepároljuk, langyosra hűtjük, majd beledolgozzuk a fűszeres kenyérbe.
Egy kerek tortaformát kivajazunk és belesimítjuk a tölteléket. A tetejét kissé bekenük még olajjal és 180 fokos sütőbe tesszük. Kb. 50-60 perc alatt készre sütjük.
Langyosan tálaljuk, a tetejét paradicsommal, uborkával díszítjük.
Tipp Ezt a tölteléket csirkecombba, vagy felszúrt dagadóba is tölthetjük, de a fenti módon elkészítve önálló fogásként is fogyaszthatjuk.