Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6-8 főre
1 kg darált hús (fele csirke, fele sertéstarja)
2 egész tojás
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
2 kávéskanál só
3 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg gépsonka
10 dkg lapkasajt
30 dkg spenótlevél (friss)
20 dkg bacon
Elkészítés
A darált húst a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával és az összetört fokhagymával összegyúrjuk.
Egy nagyobb tepsibe terítünk egy alufóliát, amelyen egyenletesen szétterítjük a húsmasszát (hogy az egész edényt belepje). A masszára egymás mellé fektetjük a sonka- és sajtszeleteket, és erre halmozzuk a megmosott és szárazra itatott spenótleveleket.
A fólia segítségével feltekerjük a húsmasszát, majd az egymás mellé fektetett baconökbe göngyöljük. Az alufóliával a göngyöleget beborítjuk, és az egészet tepsibe helyezve 180 fokos sütőbe toljuk.
Kb. fél órán át pároljuk. Ezután az alufóliát kibontjuk, és 200-220 fokon további fél órán át sütjük, amíg megpirul.