Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos tekercs, Zolitól
2017.04.13

spenotos-tekercs-2.jpg

Hozzávalók 6-8 főre

1 kg darált hús (fele csirke, fele sertéstarja)

2 egész tojás

4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál bors

2 kávéskanál só

3 evőkanál zsemlemorzsa

15 dkg gépsonka

10 dkg lapkasajt

30 dkg spenótlevél (friss)

20 dkg bacon

Elkészítés

A darált húst a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával és az összetört fokhagymával összegyúrjuk.

spenotos-tekercs-1.jpgEgy nagyobb tepsibe terítünk egy alufóliát, amelyen egyenletesen szétterítjük a húsmasszát (hogy az egész edényt belepje). A masszára egymás mellé fektetjük a sonka- és sajtszeleteket, és erre halmozzuk a megmosott és szárazra itatott spenótleveleket.

A fólia segítségével feltekerjük a húsmasszát, majd az egymás mellé fektetett baconökbe göngyöljük. Az alufóliával a göngyöleget beborítjuk, és az egészet tepsibe helyezve 180 fokos  sütőbe toljuk.

Kb. fél órán át pároljuk. Ezután az alufóliát kibontjuk, és 200-220 fokon további fél órán át sütjük, amíg megpirul.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.