Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos palacsintacsíkok bolognai mártással
2013.03.07

spenotos-palacsintacsikok-bolognai-martassal-004.jpg

Hozzávalók 12 darab palacsintához  3 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), 1 kk só, 10 dkg mirelit spenót (lehetőleg leveles) felolvasztva, 1 mk fokhagyma-granulátum, kevés frissen őrölt bors, ízlés szerint 1 kk valamilyen ételízesítő, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj

A bolognai mártáshoz (hús nélküli változat) 1 fej vöröshagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérgyökér, 1 dl száraz fehérbor vagy rozé, 10-12 db kimagozott olajbogyó, 0,5 l dobozos paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk oregano, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés

Palacsinta A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (sűrű tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük, és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk. 

Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). A serpenyőt felforrósítjuk, pici olajjal megkenjük, beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a palacsintasütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal megfordítjuk és készre sütjük, de nem túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, lapostányérra csúsztatjuk  és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy.

Mártás A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra darabolt répákat, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc pirítás után felöntjük a borral. Amikor a ragu már puhára párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott olajbogyókat. Ízlés szerint megsózzuk, ha kell, és egy kiskanányi cukrot is tehetünk bele, ha túl savanyúnak találjuk. Végül oreganóval fűszerezzük és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.

Tálalás A palacsintákat kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és tányérokra halmozzuk, a tetejükre bőségesen kanalazunk a raguból és megszórjuk reszelt parmezánnal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.