Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 csomag friss, előhűtött leveles tészta, 1 kis csomag leveles spenót, 1 ek olaj, 10 dkg túró, 2 db tojás, 3-4 ek zsemlemorzsa, só, bors izlés szerint, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek szezámmag
Elkészítés A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk, levét kinyomkodjuk és az így kapott, nem csöpögő spenótot egy serpenyőben kevés olajon kissé megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor kissé kihűlt, belekeverjük a túrót, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát, 1 egész tojást és egy tojásfehérjét. Tovább fűszerezzük, ízlés szerint.
A leveles tésztákat kör formájúra nyújtjuk, alakítjuk.. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A spenótos masszát a képen látható módon részben középre, részben pedig gyűrűszerűen, kör alakban a tésztára halmozzuk.
Beterítjük a másik lappal, a közepébe teszünk egy nagyobb bögrét, hogy a tészta kellőképpen lenyomódjon. A tészta külső szélét villával lenyomkodjuk, hogy a két lap összetapadjon.
Ezután egy éles késsel, a bögrétől kifelé haladva a tésztát kb. 3 cm-es távolságban bevagdossuk, és az így kapott, töltött csíkokat kézzel ügyesen megcsavarva függőleges helyzetbe fordítjuk.
A megmaradt tojássárgájával a tésztát alaposan bekenjük, szezámmaggal és a maradék 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Ha a tojássárgája túl sűrű, kevés tejjel keverjük össze.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a tésztát kb. fél óra alatt piros ropogósra sütjük.
Ezt a pompás receptet a recetín.com spanyol oldalon találtuk és rögtön megcsináltuk! Jó étvágyat hozzá!