Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 15 darabhoz 1 cs (72 g) készen kapható leveles tészta, 25 dkg kiolvasztott mirelit spenót (kb. egy zacskó fele), 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, néhány dkg sajt, 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és bors, a tetejére szezámmag
Elkészítés A kiolvasztott spenótot alaposan kifacsarjuk. Hozzákeverünk egy egész tojást, ízlés szerint sót, borsot, fokhagymát, és annyi reszelt sajtot, hogy kevéssé folyékony masszát kapjunk. A tésztát csak ekkor vesszük ki a hűtőből. Egyforma kockákra vágjuk, és minden tésztakockára egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. Utána mindegyiket összehengerítjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. A sütemények tetejét megkenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. Eőmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük meg.
Tipp Az intenzívebb íz kedvéért készítsük füstölt sajttal. Kínáljuk langyosan.