Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos csirkemell, csőben sütve
2013.04.25

spenotos-csirkemell-005.jpg 

Hozzávalók 4 személyre 8-10 szelet csirkemell (kb 60 dkg), 2 ek olaj, 20  dkg mirelit spenót, lehetőleg leveles, 3 dl tej, 1-2 ek liszt, 10 dkg margarin, só, bors, szerecsendió, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 tojás sárgája, 10-12 dkg reszelt sajt, kevés vaj a sütéshez

Elkészítés A csirkemelleket könnyedén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük.

Most elkészítjük a spenótos fehérmártást. A margarint és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott ek lisztet. Kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját. A mirelit spenótot kevés olajon, a zúzott fokhagymával hirtelen felfőzzük és a fehérmártásba keverjük.

Egy jénai tepsit kivajazunk és a csirkemellszeleteket szorosan egymás mellé fektetjük. A tetejükre gazdagon  kanalazunk a spenótos mártásból, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. A sütőt  200 fokra melegítjük és a húst 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Burgonyapürével tálalva nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.