Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre A spenótfőzelékhez 1 zacskó fagyasztott spenótpüré, 3 gerezd fokhagyma, másfél zsömle, 1 dl tej, só, szerecsendió
A fasírthoz 60 dkg darált sertéslapocka, másfél zsömle, tej, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 2 db főtt krumpli, 2 db egész tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés A spenótot felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejben megáztatott zsömlét, sózzuk, fűszerezzük, és kb. 10-15 percig kevergetve főzzük. Közben tejjel ízlés szerint hígítjuk. Végül összeturmixoljuk, és még egyszer felforraljuk.
Tipp Ha túl híg lett, keményítővel sűríthetjük.
A fasírt elkészítése A darált húshoz adjuk az egész tojásokat, a fűszereket, a tört fokhagymát, a tört krumplit. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 1 ek olajon üvegesre pároljuk, majd zsiradékkal együtt azt is a darált húshoz adjuk. Az egészet összegyúrjuk, nem túl nagy pogácsákat formálunk belőle, majd a pogácsákat a zsemlemorzsába forgatjuk, és bőséges, forró olajban kisütjük.
Tipp Ha a massza túl lágyra sikerült, egy kevés lisztet adhatunk hozzá.